کانکس کامپوزیتی
یکی دیگر از محصولات تولیدی شرکت آب صنعت تهران انواع کانکسهای کامپوزیتی است که با پیشرفتهترین تکنولوژیها و مصالح ساخته میشوند. کانکسهای کامپوزیت در حقیقت از ورقههای کامپوزیت (شامل الیاف_رزین) ساخته شده و کاربردهای گوناگونی نظیر نگهبانی، کانکسهای اداری، کانکس ویلایی، کانکس پیش ساخته، کانکسهای عابر بانک، کانکس ایستگاههایی مانند اجاره دوچرخه و موتور و حتی کانکسهای فروشگاهی دارند. همانطور که در تصاویر قابل مشاهده است، نمای کانکسها شکیل و کامپوزیتی میباشد و بر اساس نیاز شما قابل تغییر است. ابعاد کانکسهای آب صنعت نیز به همین صورت هستند و امکان سفارش آنها در ابعاد مختلف فراهم شده است. این نوع کانکسها از دو بخش اصلی شاسی و بدنه تشکیل میشوند و امکان نصب پنجره نیز دارند، تمامی این نوع کانکسها عایق حرارت و صوت هستند و ضد زنگ و آب میباشند. برای تعریف پروژه و کسب اطلاع در رابطه با قیمت کانکسها با شمارههای مندرج در وب سایت پیش رو تماس بگیرید.
امروزه در جوامع بشری در بسیاری از مناطق جهت ساخت و ساز سریع و مقرون به صرفه از کانکس استفاده شده و در حال حاضر در کشور ما جهت ساخت کانکس بیشتر از کامپوزیت استفاده می شود و به عبارت دیگر سازه های کامپوزیتی پرمصرف شده اند.
مشخصات کانکس کامپوزیتی
اسکلت کانکس کامپوزیتی از دو قسمت اصلی بدنه و شاسی تشکیل گردیده است. شاسی کانکس از تیر آهن شماره 18 یا 16 و به صورت دور کلاف ساخته می شود. برای ساخت اسکلت بدنهی کانکس از پروفیل های آهنی در ابعاد 40 x 80 و 40x 40 و با ضخامت 2 میلیمتر استفاده می گردد. پس از اتمام ساخت اسکلت کانکس برای افزایش مقاومت و طول عمر سازه و جلوگیری از پوسیدگی، با استفاده از ضد زنگ کل اسکلت رنگ آمیزی می گردد. دیواره های خارجی کانکس با استفاده از ورق های کامپوزیت مطابق با رنگ و طرح از پیش تعیین شده پوشیده می شود.
از پنجره های upvc دو جداره در کانکس کامپوزیتی استفاده می شود. البته بسته به کاربری کانکس می توان تغییراتی در آن به وجود آورد؛ به عنوان مثال در کانکس ایستگاه دوچرخه از شیشه های سکوریت استفاده می شود. قسمت کف کانکس کامپوزیتی از تخته های ضد آب با ضخامت 18 میلیمتر ساخته می شود. سپس با استفاده از کفپوش های طرح پارکت پوشیده می گردد تا به راحتی بتوان آن را نظافت کرد. در تمام درزها و فواصل پروفیل ها، از عایق های جداره پلی استایرن با ضخامت 4 سانتی متر استفاده می شود. این عایق ها به صورت کامل در تمام منافذ جا زده می شوند تا از تبادل حرارتی و از ورود صدای بیرون به فضای داخلی جلوگیری کند. پس از فرایند عایق کاری، روی آن ها را با ورق های MDF و دیوارپوش های pvc طرح چوب می پوشانند.
ابعاد و اندازه کانکس کامپوزیتی
ابعاد استاندارد برای ساخت کانکس کامپوزیتی برای کاربری های مختلف متفاوت می باشد. ابعاد کانکس بسته به نیاز و سفارش مشتری می تواند متفاوت باشد و در هر اندازه ای ساخته شود. با توجه به نوع سفارش و با توجه به نیاز خریدار می توان کانکس کامپوزیتی را در اندازه های 1 x 1 تا 12x 4 متر تولید کرد. اما به جهت کاهش هزینه ها و مشکلات حمل و نقل بهتر است از ابعاد استاندارد برای ساخت استفاده شود.
انواع کانکس ورق کامپوزیت
۱- کامپوزیت پایه پلیمری
۲- کامپوزیت پایه فلزی
۳- کامپوزیت پایه سرامیکی
کامپوزیت پایه پلیمری
کامپوزیت پایه پلیمری از ترکیب مواد نفتی و الیاف ساخته می شوند. امروزه در دنیا جهت تولید مخازن اسید از کامپوزیتهای پلیمری استفاده میشود که خود گواهی بر مقاومت شیمیایی بالای آن می باشد. ضمناً از پوسیدگی و از بین رفتن مخازن و ضررهای ناشی از آن به واسطه ترکیبات اولیه کامپوزیت پایه پلیمری جلوگیری می شود به طور کلی صنعت کامپوزیت پایه پلیمری از کنار هم قرار دادن الیاف با استفاده از رزین که در اصل نقش چسب را برای نگهداری الیاف به عهده دارد، تشکیل شده است. با توجه به اینکه کلیه تنش های محیطی به الیاف وارد میگردد خواص نهایی کامپوزیت به نوع الیاف بر می گردد.
رزین چیست؟
همانطور که اشاره شد رزین در اصل نقش چسب را برای کنار هم نگه داشتن الیاف از یک سو و از طرف دیگر نقش انتقال تنش های محیطی به الیاف را ایفا می کند. رزین به طور عمده به دو نوع گرما سخت و گرما نرم تقسیم می شود. کاربرد رزین های گرما سخت به دلیل چسبندگی و خواص مکانیکی بالاتر در صنعت کامپوزیت بیشتر مورد توجه می باشد. از جمله رزین های گرما سخت که در صنعت کانکس های ورق کامپوزیت پایه پلیمری استفاده می شود.
رزین پلی استر
رزین پلی استر غیر اشباع می باشد. پلی استرها میتوانند در حضور عوامل پخت و سخت کننده ها، یک ساختار شبکه ای مستحکم را تشکیل دهند. عمده ویژگی رزین های پلی استر عبارتند از:
۱- مقاومت شیمیایی عالی
۲- چسبندگی بسیار عالی
۳- استحکام کششی مناسب
۴- دوام فشاری و خمشی بالا
۵- دوام بالا در شرایط سخت محیطی
۶- قیمت مناسب
الیاف شیشه
از جمله الیاف که در صنعت کانکس های ورق کامپوزیت پایه پلیمری استفاده می شود الیاف شیشه می باشد. الیاف شیشه استحکام و سختی مناسبی دارد و خواص مکانیکی خود را در دماهای بالا حفظ می کند همچنین این الیاف از مقاومت در برابر رطوبت و خوردگی مناسبی برخوردار است.
مزایای کانکس کامپوزیت پایه پلیمری
مزیت های کانکس های کامپوزیتی را می توان به چند بخش اصلی تقسیم کرد:
۱- ورقه های صفحات کامپوزیت پایه پلیمری دارای وزن کم و انعطاف پذیری بالا می باشند لذا به راحتی قابل حمل و نقل بوده و جابجا پذیر هستند. از ویژگی های کانکس های کامپوزیت پایه پلیمری قابل حمل بودن آنها می باشد این مزیت از این نظر که فرآیند ایجاد خانه های پیش ساخته، کانکس های اداری، کانکس های مسکونی، کانکس های ویلایی و در نهایت خانه های پیش ساخته به عنوان یک سازه آماده برای استفاده به مکان مورد نظر قابل حمل و نقل می باشد، بسیار قابل ملاحظه خواهد بود. به عنوان مثال: زمان و موقعیت وقوع زلزله را در نظر بگیرید که در ادامه تخریب خانه های مسکونی را به دنبال داشته است بنابراین در این زمان و مکان کانکس های مسکونی و یا خانه های پیش ساخته بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
۲- سرعت نصب و استفاده سریع کانکس های کامپوزیت پایه پلیمری
از دیگر مزایای قابل توجه کانکس کامپوزیت پایه پلیمری به عنوان سازه پیش ساخته سرعت اجرای نصب و استفاده از آن است این مزیت رقابتی در مواقع بروز حادثه و بلایای طبیعی بسیار زیاد به چشم می آید.
۳- هزینه های نصب و اجرا در این ورقه های کامپوزیت پایه پلیمری با نگاهی اقتصادی می تواند بسیار مقرون به صرفه باشد.
۴- ورق های کامپوزیت پایه پلیمری در برابر عوامل خورنده، حشرات و همچنین بلایا و حوادث طبیعی از جمله حریق و آتش سوزی، سیل و طوفان و زلزله تا حد قابل قبولی مقاوم و پایدار می باشند.
۵- متنوع بودن رنگ در ورق های کامپوزیت پایه پلیمری
سازه های کامپوزیت پایه پلیمری خود رنگ است و پوششی روی آن صورت نگرفته است.
به این صورت که پیگمنت رنگی حین فرایند تولید به مواد اولیه اضافه و سپس در قالب قرار گرفته و بنابراین یک ورقه کامپوزیت پایه پلیمری خود رنگ در انتها تولید می شود.
۶- مقاومت در برابر اشعه uv از دیگر مزایای ورقه های کامپوزیت پایه پلیمری می باشد.
دلایل توسعه تجاری کامپوزیت پایه پلیمری
۱- در حالت عادی خواص مکانیکی رزین و پلیمرها و همچنین استحکام و سختی آنها در مقایسه با فلزات و سرامیکها کمتر می باشد اما زمانی که با تقویت کننده مانند الیاف شیشه ادغام میشود، خواص استثنایی به خود می گیرد و خواص بهتری نسبت به فلزات و سرامیکها به خود میگیرد.
۲- روش ساخت و همچنین فرآوری تولید کامپوزیت پایه پلیمری نیاز به فشار و دمای بالایی ندارد و از سوی دیگر تجهیزات لازم برای کامپوزیت های زمینه پلیمری ساده تر است.
سیستم روشنایی و برق کانکس کامپوزیتی
سیستم های روشنایی و سیم کشی کانکس کامپوزیتی به صورت روکار می باشد که از درون قرنیزهایی که با کاربری داکت طراحی گردیده اند عبور داده می شوند. با استفاده از یک فیوز مینیاتوری از سیستم برقی داخلی کانکس کامپوزیتی محافظت می گردد. سیستم روشنایی فضای داخلی به وسیلهی چراغ های مهتابی تامین میگردد. روشنایی بیرونی با استفاده از چراغ های LED که در زیر لبههای تاج کانکس کامپوزیتی نصب گردیده تامین می شود. سیم کشی داخلی کانکس شامل سیم های برق و تلفن می باشد، که بسته به نیاز هر قسمت به تعدادی کلید و پریز منتهی می گردد. پیشنهاد می شود که از کانکس کامپوزیتی به دلیل زیبایی ظاهری جهت کاربری های تجاری، کانکس نگهبانی در ورودی های مجتمع ها و پارکینگ ها، کیوسک بلیط فروشی، کیوسک خدمات شهری و... استفاده گردد.
تاریخچه کانکس های کامپوزیتی
با پیشرفت علم و تکنولوژی و در پی آن پیشرفت های صنعتی، باعث بروز دگرگونی های زیادی در زندگی انسان گردیده است. مردم جهان برای فراهم کردن راحتی و آسایش بیشتر پا را فراتر از نیاز های ثانویه خود گذاشته اند. توجه به خلاقیت و نوآوری در حوزه های مختلف مانند هنر و معماری و به دنبال آن فضاهای شهری در زندگی انسان امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار گردیده است. کانکس های کیوسک های خدمات شهری به عنوان المان های فضای شهری نیازمند تغییرات اساسی و بروز رسانی می باشند، تا بتوانند جایگاه خود را در این فضای مدرن حفظ کنند.
در پی تغییرات انجام گرفته تولیدکنندگان کانکس برای نخستین بار دست به تحقیقاتی در زمینهی بروزرسانی محصولات خود زدند و پس از جمع بندی نهایی اطلاعات، برای اولین بار طرح کانکس کامپوزیتی را مطرح و اقدام به انجام مراحل تست فنی نمودند. سپس اولین نمونهی کانکس کامپوزیتی را با کاربری های متفاوت طراحی و تولید کردند. استفاده از کامپوزیت به عنوان نما باعث افزایش زیبایی و ایجاد تنوع رنگی بسیار جذاب و پایدار بوده است، همچنین بهره مندی از قطعات کامپوزیت امکان اجرای انواع طرح های مختلف را به تولید کننده می دهد.
قیمت کانکس کامپوزیتی
تعیین قیمت کانکس های کامپوزیتی بر اساس ابعادی که ساخته می شود و امکاناتی که بر روی آن نصب می گردد متفاوت است. تنوع ساخت آن و سفارشی سازی آن به قدری زیاد است که نمی توان یک قیمت واحد برای آن تعیین نمود. به طور مثال کانکس کامپوزیتی با کاربری کیوسک نگهبانی از امکانات و شرایط متفاوتی با کانکس فروشگاهی یا فست فود برخوردار است. اگر چه هر دو مدل از محصولات کامپوزیتی می باشند اما کانکس کامپوزیتی نگهبانی نیازی به کرکره برقی، کانتر فروش و یا ساخت کابینت جهت تقسیم بندی فضای داخلی ندارد. تمام این امکانات در برآورد قیمت سازه تاثیر گذار خواهد بود. بهترین روش برای کسب اطلاع از قیمت کانکس کامپوزیتی برقراری تماس با واحد فروش می باشد. با برخورداری از مشاورهی رایگان با کارشناسان، بهترین و مناسب ترین کانکس کامپوزیتی را خریداری کنید. تمام مشخصات کانکس کامپوزیتی مانند ریز هزینه ها، امکانات و ابعاد آن در قالب یک پیش فاکتور به شما ارائه می گردد.
در سالهای اخیر یکی از پر استفاده ترین انواع کانکس های کامپوزیتی کانکس هایی هستند که کاربرد آنها برای ساخت ویلا یا اتاقک های مسکونی است. اگر شما همراهان نیز با چنین هدفی به این صفحه راهنمایی شدید خواهشمندیم برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت ها با شماره تلفن های مندرج در وبسایت پیشرو تماس بگیرید.
جمع بندی
به علت استفاده از فلز آلومینیوم در ساختار ورقه های کامپوزیتی در این نوع از کانکس ها، به هیچ عنوان بدنهی آن دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نمی شود. دلایل گفته شده باعث محبوبیت زیاد کانکس کامپوزیتی در میان خریداران گردیده است. به دلیل محبوبیت بالای این محصول و طراحی زیبا از آن به وفور در مصارف نگهبانی، خدماتی، ایستگاه اتوبوس و... استفاده می شود. تیم مهندسی و طراحان با ایجاد طرح های زیبا و متنوع اقدام به تولید طیف گسترده ای از کانکس های کامپوزیتی کرده اند که انواع کاربری ها را در بر می گیرد.